solvent_logo

Nyitva_tartas_k.jpg
SOLVENT az Élelmiszeripar megbízható partnere !
BemutatkozásCég kapcsolatokÉrtékesítésIngatlan eladásMin.Pol./Adatv./IgazolásokWEBÁRUHÁZ
almenuhat_bal FűszerkönyvHázi receptekPopelka emlék almenuhat_jobb
Több, mint százharminc éwel ezelőtt 1870-ben Popelka Tamás nagykereskedő rakta le az alapjait annak a fejlődésnek, amelyet jelenleg a SOLVENT kereskedőház ZRt képvisel.
A Morvaországból áttelepedett alapító Pest iparterületének számító IX. kerüIetében hozta létre bélfeldolgozó és -kereskedelmi vállalkozását, amit az 1910-es évektől fiainak adott át. A család generációkon keresztüI folytatta a vállalkozást.
A cég az államosítást követően a hagyományokat továbbfejlesztve, a hosszú évek során folyamatosan szélesedő termékkörnek, bővülő választéknak és a felhalmozódott tapasztalatnak köszönhetően immár a legnagyobb tradícióval rendelkező élelmiszeripari beszállító (elsősorban hús- és baromfi-feldolgozóipari)

A részvénytársaság széles vevőkörében megtalálhatók a magyar élelmiszeripar prominens képviselői, köztük a PICK, HERZ; Gyulai Húskombinát, Sága Foods és Zalabaromfi, ugyanakkor az említett nagyvállalatok mellett nagy számban jelen vannak az élelmiszeripar kis- és középüzemei, illetve magánvállalkozói is.
A SOLVENT Kereskedőház ZRt a profiljába tartozó több ismert külföldi gyártó cég márkaképviselője, illetve exkluzív forgalmazója (DlCK, Südsalz, El Clarin).

A részvénytársaság kereskedelmi főtevékenysége mellett növekvő mértékben saját termelő tevékenységet is folytat, elsősorban a természetes bél feldolgozása, osztályozása, illetve az ipari fűszerkeverékek gyártása területén.
Bár a cég értékesítése döntően belföldre irányul, az éves árbevétel közel egyharmada rendszeresen a külpiacokon realizálódik.

A vállalkozás tevékenységét elsősorban a komplexitás jellemzi, amely a hagyományos kereskedelmen és termelésen túl magában foglalja a vevőink számára nyújtott teljeskörű szaktanácsadást, az egyedi igényekhez igazodó kiszolgálást, valamint a kifejezetten partnereink speciális igényei szerint összeállított receptúrákat és a hozzájuk kapcsolódó technológiát.

Részvénytársaságunk a cég teljes tevékenységi körét átfogó, az ISO 9001:2000 nemzetközi szabvány szerinti minőségirányítási rendszert működtet, illetve a termelési tevékenységét illetően kiépítette a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert is.

Belföldi és külföldi vevőink egyre szélesedő köre nap mint nap érezheti:

" SOLVENT az élelmiszeripar megbízható partnere".

Adószám:10924790-2-43
GLN:5990037225000
Cégjegyzék:01-10-042444